opentuinen_2015welkom

 

INFORMATIE OVER DE OPENTUINENDAGEN IN NEERIJNEN

Vrijdag 8 juni en Zaterdag 9 juni 2018
Tijd : 10.00 – 17.00 uur .
Toegang : Gratis; wij vragen u te parkeren bij het gemeentehuis of bij het stroomhuis.


De tuin van Alieke Hartog
Van Pallandtweg 16 ( 1750 m2 )
T: 0418 651 263

Bij het restaureren van de overwoekerde tuin rond de Gelderse T-boerderij met dubbel voorhuis, 17e eeuw, voorhuis, liet Alieke zich inspireren door de Betuwse tuinen om haar heen. Voor haar vormt de onderhoudsvriendelijke tuin een ideale achtergrond voor haar keramische beelden die ze hier exposeert. Haar kleinere beelden zijn tentoongesteld in de monumentale stal.

Onder de oversteek van de rieten kap van de stal vindt u zelfgeregen kettingen.van Christine Blauwboer. Hiervoor gebruikt ze voornamelijk oude glaskralen, edelstenen, zilver en brons.


De tuin van Juke Hudig

Achterstraat 7 ( 850 m2 )
T: 0418 652 098)
www.jukehudig.nl
Rond haar huis, een voormalige bakkerij, ligt haar tuin met veel vaste planten, rozen en één jarigen. De oude hoogstamfruitbomen herinneren aan de tijd dat iedereen in Neerijnen een moestuin en een boomgaard had. In de verbouwde voorraadschuur van de bakkerij is haar atelier gevestigd.


De Kasteeltuin (bij Kasteel Neerijnen= gemeentehuis) (4000 m2 )
T: 0418 652 208

De kasteeltuin is door de vrijwilligers van de stichting Kasteeltuin Neerijnen in 10 jaar tijd hersteld. Bij de inrichting is rekening gehouden met de oorspronkelijke opzet van de tuin. In de tuin zijn verschillende tuinen, te weten een kruidentuin, groentetuin, bloementuin en een rozentuin met vele oude en nieuwe soorten rozen. In de border aan de buitenzijde bloeien abrikozen en vijgen. De klimrozen in de bogen langs het pad bloeien in juni volop. Pronkstuk is de ruim 100 jaar oude Victoriaanse kas. Onder de appelbomen bij de gerestaureerde schuren wordt koffie en thee geschonken. De kasteeltuin heeft in 2005 de “Mooi Gelderland Prijs” gewonnen.


Het dorp Neerijnen is aangewezen als beschermd dorpsgezicht en heeft fraaie wandelmogelijkheden over de Waalbandijk en door het parkbos van het Gelders Landschap met daarin kasteel Waardenburg en kasteel Neerijnen. In de achterstraat zijn geen parkeerplaatsen. Om auto- en parkeeroverlast in ons mooie dorp te voorkomen vragen wij de bezoekers te parkeren op de parkeerplaats van het Stroomhuis en de parkeerplaats bij het gemeentehuis (kasteel Neerijnen ); van daaruit wijzen borden u de weg naar de tuinen, die op korte wandelafstand liggen.

Maar U kunt natuurlijk ook per fiets komen, want dat voorkomt pas echt parkeeroverlast voor de bewoners van het dorp en het is nog gezond ook.


 

terug naar home